Gespecialiseerd in:
Schilderwerk voor kantoren, winkels en fabriekshallen
Meer dan 25 jaar ervaring!

Kaleien

Kaleien is een traditionele schildertechniek die zijn oorsprong vindt in België en Nederland. Het woord "kaleien" komt van het Latijnse "calcare", wat "met kalk bestrijken" betekent. Bij kaleien wordt een dunne laag kalkpleister op muren aangebracht, wat zorgt voor een rustieke, authentieke uitstraling en tegelijkertijd bescherming biedt aan de onderliggende bakstenen. Deze techniek is zowel geschikt voor historische als moderne gebouwen en wordt gewaardeerd om zijn esthetische en functionele voordelen.

Hoe werkt Kaleien?

Het proces van kaleien begint met de voorbereiding van de muren. Deze worden grondig schoongemaakt om vuil, stof en losse deeltjes te verwijderen. Eventuele scheuren en gaten worden opgevuld om een glad oppervlak te creëren. Vervolgens wordt de kalkpleister gemengd. Deze pleister bestaat uit kalk, water en soms extra toevoegingen zoals zand of cement voor extra duurzaamheid. De kalkpleister wordt vervolgens met een borstel, kwast of spaan in een dunne laag op de muur aangebracht. Hierbij wordt vaak een onregelmatig patroon gevolgd om de karakteristieke, rustieke uitstraling te creëren. Na het aanbrengen wordt de pleister vaak met een vochtige borstel nabehandeld om de gewenste textuur en afwerking te bereiken. Het is essentieel dat de pleister goed droogt en uithardt voor een duurzaam resultaat.

Kaleien

Een representatieve uitstraling van uw pand is belangrijk voor een goede eerste indruk voor uw klanten. Door onze expertise en kleuradvies kunnen wij uw bedrijfspand een mooie strakke en professionele uitstraling geven.

Persoonlijke aanpak ✓
Advies op maat ✓
Ervaring en vakmanschap ✓

SCHILDEREN WANDEN EN PLAFONDS

Na verbouwingen of om uw interieur na verschillende jaren een nieuwe kleur te geven, kunt u natuurlijk ook bij ons  beroep doen voor uw gewone schilderwerken. Deze werken verlopen met het nauwkeurig afplakken en afdekken van meubels en/of delen die niet geschilderd moeten worden.

LAKWERK

voor het lakwerk bent u verzekerd van een uitermate strak en vakkundig resultaat. Hout wordt goed geschuurd en gegrond. Met de hoge kwaliteit lakverven wordt de sterke beschermingslaag afgemaakt, een garantie voor jarenlange bescherming.

KLEURADVIES

Ook weten wij als geen ander hoe belangrijk kleuren kunnen zijn in een woon- of bedrijfsruimte. De kleur van de muren en plafonds bepaalt immers voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Met de verandering van slechts enkele details of een aangepaste tint, kunt u al enorme verschillen in sfeer creëren, waardoor uw leefomgeving in een handomdraai kan worden omgetoverd. Daarom adviseren wij u graag bij het maken van de juiste keuze als het gaat om kleuren.

Wilt u geadviseerd worden door één van onze specialisten?


Representatieve uitstraling

Een representatieve uitstraling van uw bedrijfspand is essentieel voor het aantrekken van klanten en het maken van een goede eerste indruk. Onze schilders helpen u graag bij het realiseren van een verzorgde en professionele uitstraling. Wij bieden diverse schilderdiensten aan, waaronder binnen- en buitenschilderwerk en het schilderen van kozijnen en deuren.

Airless spuitwerk bedrijf

Voordelen van Kaleien

Kaleien zorgt ervoor dat muren kunnen ademen, wat vochtophoping en schimmelvorming helpt voorkomen. Dit ademende karakter maakt het bijzonder geschikt voor oude gebouwen die vaak met vochtproblemen te kampen hebben. Bovendien biedt de kalkpleister een beschermende laag tegen weersinvloeden en vervuiling, wat de levensduur van de onderliggende bakstenen verlengt. Esthetisch gezien geeft kaleien gebouwen een tijdloze, rustieke uitstraling die bijdraagt aan de charme en karakter van het pand. De natuurlijke kalkpleister is milieuvriendelijk en duurzaam, wat kaleien een ecologisch verantwoorde keuze maakt. Door het toevoegen van pigmenten kan de kalkpleister in verschillende kleuren worden aangebracht, zodat deze perfect aansluit bij elke stijl en smaak.


 Advanced Painting werkt nauwkeurig, denkt mee en komt zijn afspraken na.

Bedankt Voor de grootte unit van onze winkel te spuiten . Snel en efficiënt. 👍

Duidelijk in de communicatie. Kwaliteit. Snelheid. Vriendelijk.

Contact

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Tel: +31 (0)611257944
Email: info@advancedpainting.nl

Bogaardlaan 6
6301 CZ Valkenburg
Limburg

    Strepen en banen zijn verleden tijd met latex spuiten!
    “The only way to do great work, is to do what you love.”
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram